Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 okt 2016 / 10:34 uur

Cristiano Ronaldo: Ik heb mijn haters nodig

Te ijdel. Een huilebalk op het veld. Arrogant. Gladde patser. En zeker niet beter dan Lionel Messi. Mensen die een hekel aan Cristiano Ronaldo hebben, trekken met gemak een blik met dergelijke termen open als ze moeten beschrijven waarom ze de aanvaller van Real Madrid en de nationale ploeg van Portugal niet mogen.

Een deel van die mensen laat dat regelmatig weten op bijvoorbeeld social media of met spandoeken en spreekkoren in de stadions waar CR7 zijn kunsten vertoont. Ronaldo gebruikt dat als een soort doping, zegt hij in een interview met het magazine Coach.

„De belangrijkste les in de voetbalwereld is voor mij negatieve mensen en ervaringen gebruiken om mezelf te motiveren. Ik heb dus eigenlijk mijn haters juist nodig. Zij hebben mij geholpen te bereiken wat ik tot nu toe heb bereikt”, aldus de drievoudig Wereldvoetballer van het Jaar. Op de vraag wie de meeste invloed op zijn carrière heeft gehad, antwoordt Ronaldo kort en krachtig. „Ik.”

Vijanden

In hetzelfde interview deelt Ronaldo ook nog even een sneer uit naar de media. Het is volgens hem de schuld van de pers dat er een beeld is ontstaan dat hij en Messi elkaars grootste vijanden zijn. „Dat is simpelweg niet het geval. We zijn geen goede vrienden, nee, maar we hebben een groot wederzijds respect voor elkaar.”

Reageer op artikel:
Cristiano Ronaldo: Ik heb mijn haters nodig
Sluiten