Inge Schouten
Inge Schouten Sport 1 okt 2016 / 09:35 uur

Bokser Mike Towell overleden na gevecht

De Schotse bokser Mike Towell is in een ziekenhuis overleden nadat hij in een gevecht in Glasgow ernstige verwondingen had opgelopen.

De 25-jarige bokser moest het donderdagavond opnemen tegen Dale Evans. In de eerste ronde van het duel ging Towell al tegen de grond. Toch ging hij door tot de vijfde ronde. Na een linkse hoek werd hij knock-out geslagen. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

‘Echte vechter’

St Andrews Sporting Club, dat de wedstrijd organiseerde, meldde zaterdag dat de bokser uit Dundee was overleden. Tegenstander Evans zei geschokt te zijn toen hij Towell op de brancard zag liggen. Hij noemt hem ‘echte vechter, die het Schotse boksen veel heeft gebracht’.

https://www.facebook.com/xchloeross/posts/10155300714668761

Hoofdpijn

Volgens Ross had de bokser de laatste weken last van hoofdpijn, maar ze dachten dat dat kwam vanwege de stress voor de wedstrijden. Volgens Britse media overleed de bokser aan de gevolgen van bloedingen en zwellingen in zijn hersenen.

Vanuit de bokswereld wordt geschokt gereageerd op het overlijden van Towell. Collega-boksers wensen de nabestaanden veel sterkte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bokser Mike Towell overleden na gevecht
Sluiten