Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 27 okt 2016 / 12:50 uur

Blind kiest bewust voor kleine voorselectie Oranje

Danny Blind heeft maar 22 spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen België en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. De bondscoach heeft bewust gekozen voor voor een kleine voorselectie.

Vele blessures

„Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden”, zegt Blind. „Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen. De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie.”

Het Nederlands elftal speelt woensdag 9 november een oefenwedstrijd tegen België. Het duel in de Amsterdam ArenA begint om 20.45 uur. Zaterdag 12 november reist de ploeg van bondscoach Danny Blind naar Luxemburg. Een dag later (zondag 13 november) staat in het Stade Josy Barthel vanaf 18.00 uur het WK-kwalificatietreffen met Luxemburg op het programma.

Blind heeft de volgende spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (Sporting CP), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Rick Karsdorp (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (sc Heerenveen), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Everton), Joël Veltman (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Jetro Willems (PSV).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blind kiest bewust voor kleine voorselectie Oranje
Sluiten