Wouter van Loon
Wouter van Loon Sport 26 okt 2016 / 05:21 uur

Blamage voor PSV in de beker: Sparta wint nu wel

PSV kan de KNVB-beker al vergeten: de club uit Eindhoven blameerde zich in de tweede ronde tegen Sparta. De Rotterdamse ploeg won verdiend met 3-1.

Afgelopen weekend had PSV het ook al buitengewoon moeilijk met Sparta. Toen wonnen de Eindhovenaren nog wel met 1-0, maar Sparta speelde PSV in het eerste kwartier volledig van de mat.

Dat het optreden van Sparta van zondag geen toeval was, werd dinsdag dan ook bevestigd. Na een kwartier kwam Sparta al op voorsprong – uit een hoekschop scoorde Bart Vriends. Daarvoor had Sparta ook al een goede kans gehad om op voorsprong te komen.

Sparta loopt uit

PSV bleef echter rustig, en kwam na rust op gelijke hoogte. Eerst schoot Davy Pröpper nog op de lat, maar later poeierde Bart Ramselaar alsnog de 1-1 binnen. Sparta was niet onder de indruk en kwam al snel opnieuw op voorsprong. El Azzouzi maakte in de kluts de 2-1.

Hoewel PSV de schade nog wel probeerde te repareren, bleef Sparta het gevaarlijkst. Het was dan ook Sparta dat scoorde: Brogno tikte de bal binnen nadat PSV-keeper Remko Pasveer de bal had verspeeld.

PSV probeerde nog wel met een slotoffensief nog wat te creëeren, maar dat leverde niets meer op. De supporters hadden een duidelijke boodschap: „Schaam je kapot”, werd er vanaf de tribunes gezongen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blamage voor PSV in de beker: Sparta wint nu wel
Sluiten