Wouter van Loon
Wouter van Loon Sport 13 okt 2016 / 21:00 uur

Ajax doet kunstgras met rubberkorrels in de ban

Ajax gaat kunstgrasvelden met rubberkorrels vervangen voor andere ondergronden, zoals echt gras of kunstgras waarin de rubberkorrels niet worden gebruikt. Dat meldt de stadszender AT5. In totaal gaat het om vier velden.

Intensiever gebruik

De afgelopen week ontstond er grote commotie na een uitzending van Zembla, waarin wetenschappers stellen dat het RIVM nooit goed heeft onderzocht of er kankerverwekkende stoffen in de rubberkorrels zitten, die in het lichaam van spelers terecht kunnen komen. Er zouden al mensen ziek zijn geworden.

Het RIVM heeft aangekondigd dat het een onderzoek naar het rubber gaat instellen. Ajax wil dat onderzoek niet afwachten. „Bij Ajax wordt veel intensiever wordt getraind dan waar dan ook”, verklaart een woordvoerder. „De spelers staan veel langer op het veld.”

Echt gras?

Het is nog niet bekend wanneer het eerste veld zal worden weggehaald. Er moet gewoon worden getraind en gevoetbald, dus de velden zullen in fases verdwijnen. De wedstrijden die dit weekend op het veld zou worden afgewerkt, gaan dus gewoon door.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er in de plaats van deze velden komt: er wordt gekeken naar kunstgrasvelden met bijvoorbeeld kurkkorrels als vulling, of velden met echt gras. „Of het twee of drie natuurgrasvelden worden weten we nog niet”, stelt een woordvoerder tegen de NOS. „Je moet natuurlijk ook in de winter door kunnen trainen. Soms is echt gras dan onbespeelbaar. Er zijn redenen genoeg om ook nog kunstgrasvelden te houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ajax doet kunstgras met rubberkorrels in de ban
Sluiten