Johan van Boven
Johan van Boven Sport 12 sep 2016 / 08:54 uur

Voetbalfans tonen spandoek Osama Bin Laden

Enkele supporters van Hansa Rostock hebben tijdens het duel met Aalen een spandoek met de afbeelding van Osama Bin Laden omhoog gehouden. Afgelopen weekend was het vijftien jaar geleden dat Al Qaida de aanslagen op het World Trade Centre pleegde. Bin Laden was het brein achter de aanval.

Stadionverbod

Vijf jaar geleden toonden de fans ook al een doek met daarop het gezicht van Bin Laden. Toen werd het pas opgeborgen toen de spelers weigerden de aanhang na de wedstrijd te bedanken met het gebruikelijke applaus. Destijds kregen de daders een stadionverbod opgelegd.

Die wetenschap weerhield fans er dus niet van opnieuw een dergelijk spandoek te maken en het stadion in te smokkelen. „Een smakeloze en domme actie”, aldus Robert Marien, voorzitter van Hansa Rostock. De club komt uit op het derde niveau in Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetbalfans tonen spandoek Osama Bin Laden
Sluiten