Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 sep 2016 / 14:01 uur

Van der Breggen en Terpstra kopstukken op WK Qatar

Anna van der Breggen wil na haar olympische en Europese titel ook de wereldtitel gaan opeisen. De wielrenster is opgenomen in de selectie voor het wereldkampioenschap in Qatar en is daar zeker een van de kanshebbers. Omdat er dit jaar pas voor het eerst een Europees kampioenschap voor de elite was, kan ze direct de eerste wielrenster worden die alle drie de titels in één seizoen wint.

Naast de 26-jarige ster van het vrouwenwielrennen komen ook Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxanne Knetemann, Amy Pieters, Marianne Vos, Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten in actie. Van der Breggen, Van Dijk en Van Vleuten rijden ook nog de tijdrit, zo maakte de KNWU maandag bekend.

Terpstra

Bij de mannen lijkt Niki Terpstra de kopman. De renner van Etixx-Quick Step toonde zich in de Eneco Tour zeer sterk door het eindklassement te winnen. Bovendien bewaart hij goede herinneringen aan Qatar. Zowel in 2014 als 2015 won hij het eindklassement van de Ronde van Qatar en in beide jaren knoopte hij er ook nog een ritzege aan vast.

Mocht het in Qatar uitdraaien op een massasprint, dan heeft Nederland met de debutanten Dylan Groenewegen en Danny van Poppel nog twee ijzers in het vuur. Verder reizen ook Tom Dumoulin, Jos van Emden, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle, Koen de Kort en Tom Leezer af naar het land in de Perzische Golf. Dumoulin en Van Emden hebben met de tijdrit nog een doel.

Programma

Het WK in Qatar begint op zondag 9 oktober met de ploegentijdritten bij zowel de mannen als de vrouwen. Op dinsdag 11 oktober rijden de vrouwen hun tijdrit, de mannen volgen een dag later. Op 15 oktober is vervolgens de wegwedstrijd bij de vrouwen en de mannen strijden op de 16e voor de titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Breggen en Terpstra kopstukken op WK Qatar
Sluiten