Zoë Boven
Zoë Boven Sport 17 sep 2016 / 06:56 uur

Tweede zwemgoud voor blinde Bruinsma (16)

Ze is pas 16 jaar oud, maar paralympisch zwemster Lisette Bruinsma is niet te stoppen. Ze haalde vrijdagnacht haar vijfde olympische medaille in Rio op de 200 meter wisselslag. Eerder haalde de Friezin al goud op de 400 meter vrij, zilver op de honderd meter school en brons op de 50 en 100 meter vrij.

Bruinsma had het aan het begin van de race lastig. Na de eerste vijftig meter vlinderslag, lag ze op de vijfde plek. In de tweede vijftig meter rugslag zakte ze zelfs nog twee plekken naar beneden. Op de overige vijftig meter school en vijftig meter vrije slag wist ze haar achterstand goed te maken. Ze tikte uiteindelijk aan in 2.49,87, goed voor een gouden medaille.

Liesette Bruinsma (M) wint goud op de 200m wisselslag. Foto: ANP

Na afloop kreeg de zwemster volgens de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) een telefoontje van premier Rutte, die haar feliciteerde met haar prestatie.

Meest succesvolle Paralympics ooit

De Nederlandse ploeg heeft inmiddels 55 medailles op haar naam staan: 13 gouden, 18 zilveren en 24 bronzen. Daarmee staan we op de zevende plek in het klassement en zijn het onze meest succesvolle Paralympische Spelen ooit.

De Paralympics in Rio duren nog tot zondag 18 september, dan wordt het sporttournooi afgesloten met een ceremonie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede zwemgoud voor blinde Bruinsma (16)
Sluiten