Remco Visser
Remco Visser Sport 4 sep 2016

Rosberg wint GP van Italië; Verstappen 7e

Nico Rosberg heeft voor de 21e keer in zijn F1-carrière het hoogste treetje van het erepodium mogen betreden. De Duitser won vandaag op het circuit van Monza de Grand Prix van Italië, vlak voor teamgenoot Lewis Hamilton. Sebastian Vettel stuurde zijn Ferrari naar de derde plek.

Terwijl de Grote Prijs van België vorige week vol stond van het spektakel, viel op Monza weinig te genieten. De race werd in feite al beslist bij de start, met Hamilton én Verstappen als grootste verliezers. Mercedes had gekozen voor een strategie met slechts één pitsstop, terwijl de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen twee keer naar binnen moesten voor nieuwe banden. Voor eigen publiek konden de rode bolides van de Italiaanse renstal daardoor niet meedoen om de winst.

Max Verstappen eindigde op dezelfde plek als waar hij de race begon, als zevende. Hij maakte zijn tegenvallende start, waardoor hij terugviel naar een 11e plek, met een flinke inhaalrace tijdens de 53 rondje wel goed. Meer dan zes punten voor het WK zaten er echter niet in voor de coureur van Red Bull.

Rosberg

Rosberg profiteerde optimaal van de mislukte start van Hamilton. De Britse WK-leider stond op poleposition, maar verprutste zijn start en viel terug naar de zesde plek. Hamilton rukte wel weer op naar de tweede plaats, maar hij kon Rosberg niet meer bedreigen. De Duitser verkleinde zijn achterstand in het WK op Hamilton daardoor tot twee punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Rosberg wint GP van Italië; Verstappen 7e
Sluiten