Johan van Boven
Johan van Boven Sport 14 sep 2016

PSV praat niet meer met Ziggo vanwege El Sierd

Phillip Cocu en zijn spelers weigerden gisteren interviews aan Ziggo Sports te geven, omdat commentator Sierd de Vos van blijdschap uit zijn dak ging toen PSV een strafschop miste tegen zijn geliefde club Atlético Madrid.

„Wij verwachten objectiviteit van een tv-commentator. We willen helemaal niet kinderachtig zijn en zijn dat ook niet, vinden we”, aldus woordvoerder Thijs Slegers tegenover het Eindhovens Dagblad. „Goed is goed en slecht is slecht, we tornen echt niet aan iemands journalistieke vrijheid, dat kan niet de bedoeling zijn. Andersom vinden wij dat het niet kan dat er door een commentator gezongen wordt nadat wij een penalty missen. We vonden dat gewoon te ver gaan en daarom hebben we dit besluit gisteren genomen.”

Het ED vroeg ook De Vos om een reactie. De commentator is zich van geen kwaad bewust. „Ik ben er nooit voor weggelopen dat ik fan van Atlético ben, dat weet iedereen die mij van dichtbij heeft gevolgd. Het liedje heb ik louter en alleen gezongen omdat dat op de tribune werd ingezet. Het was ook maar bijzonder kort, in totaal zes seconden.”

Kritisch

El Sierd zegt zelfs dat hij altijd extra kritisch is op de Spanjaarden, omdat hij een voorliefde voor hen heeft. „Keeper Jan Oblak heeft bij Atlético niet de makkelijkste start gehad, maar pakte deze bal gewoon echt fantastisch. Hij was ook zeker niet slecht ingeschoten. De hele wedstrijd heb ik verder objectief commentaar gegeven, vind ik zelf. Aangezien ik sympathie heb voor Atlético, ben ik juist extra kritisch naar die club. Ik vond onder meer dat PSV nog een penalty had moeten krijgen en vond ook dat de goal van Luuk de Jong onterecht is afgekeurd.”

De Vos vindt het maar vreemd dat er zo veel ophef is over zijn manier van commentaar geven. „We maken ons tegenwoordig in het voetbal iets te snel druk soms, is mijn mening.”

UPDATE: Ziggo gaat met Sierd de Vos praten

Ziggo Sport weigert voorlopig te reageren op het ‘relletje’ rond het commentaar van Sierd de Vos bij PSV-Atlético Madrid. „Hier is nog geen beslissing over genomen", zegt Robin Faber van Ziggo Sport. „We hebben nog geen gesprek gehad met Sierd. De wedstrijd begon om 20.45 uur en de strafschop was om 21.30 uur gisteravond, dus nee, we hebben hem nog niet gesproken. We gaat dit eerst intern bespreken en dan besluiten we of we met een statement naar buiten komen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
PSV praat niet meer met Ziggo vanwege El Sierd
Sluiten