Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 8 sep 2016 / 17:40 uur

Overeem weet het zeker: ik ga geschiedenis schrijven

Zwaargewicht Alistair Overeem (36) gaat zaterdagnacht vier uur Nederlandse tijd in de octagon het gevecht aan met regerend UFC-wereldkampioen Stipe Maocic. ‘Ik ga geschiedenis schrijven’.

Je klinkt zeker.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel iets meer spanning voel dan normaal. Als ik win heb ik alles gewonnen wat er te winnen valt, geen vechter die me dat kan nazeggen. Ik heb in alle bonden die er ooit waren de titel gepakt: Strikeforce, DREAM, K-1 en straks de UFC.

Toen je in 2011 overstapte naar de UFC leek een titel ver weg.

Ik heb een moeilijke tijd gehad. Tegen Junior dos Santos zou ik voor de titel vechten, maar ik werd 9 maanden geschorst doordat mijn testosteron te hoog was. Mijn relatie liep stuk, ik had problemen met mijn management. Zes jaar lang ging alles goed, maar ineens zat het enorm tegen. Mijn hele toekomstbeeld veranderde. Ik moest handelen. Ik heb mijn omgeving ‘opgeruimd’, een nieuw team om me heen verzameld en verliet Miami. Ik zit nu in Albuquerque. Daar is echt helemaal niks te doen, je hebt alleen bergen en de woestijn.

Iedereen dacht dat het met je gedaan was.

Daarom voelt dit extra lekker. Dit heb ik zelf gedaan, niemand anders. Ik zie mijn dochter uit een vorige relatie nauwelijks, mis Nederland. Maar je moet werken en dingen opzij zetten om iets te bereiken. Ik eet, slaap en train. Mijn nieuwe vriendin wordt er wel eens gek van, want ik doe zelden het huishouden of de administratie.

Straks sta je met die ‘belt’ in je handen. En dan?

Mijn toekomst ligt in ieder geval bij de UFC. Het is de grootste en meest prestigiueze MMA-organisatie ter wereld. Het Amerikaanse amusementsbedrijf WME-IMG is sinds vorige maand de eigenaar en had daar vier miljard dollar voor over. Concurrenten zoals Pride, Strikeforce en World Extreme Cagefighting zijn overgenomen. De beste vechters zitten hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overeem weet het zeker: ik ga geschiedenis schrijven
Sluiten