Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 28 sep 2016

Ontslag voor keeper die op zijn eigen duels gokte

Hoewel Waasland-Beveren eerder meldde de gokzaak rond Laurent Henkinet af te wachten, is de eersteklasseclub vandaag tot actie overgegaan, meldt de Belgische krant HLN. De 24-jarige doelman heeft in het verleden gegokt op zijn eigen wedstrijden en is nu ontslagen door de club. Voorzitter Dirk Huyck zegt het uit menselijk oogpunt ‘erg zwaar met die beslissing te hebben, maar we kunnen geen precedent scheppen’.

Proces-verbaal

Ook Olivier Deschacht (Anderlecht), Knowledge Musona (KV Oostende) en Tuur Dierckx (Antwerp) worden genoemd in het lopende onderzoek rond het gokken van spelers op eigen wedstrijden. Er werd een proces verbaal opgesteld, maar Henkinet vertelde hierover niks tegen zijn werkgever.

Zwijgen

Er werd hem verteld dat de zaak geseponeerd zou worden. „Dat Laurent de club hiervan op geen enkel ogenblik zelf ingelicht is een bijkomende reden voor ons om deze beslissing te nemen.”

Deschacht

Musona, Henkinet en Dierckx gokten overigens wel op een zege van hun eigen club. Deschacht zette echter 50 euro in op de 0-5-nederlaag van Anderlecht tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Het clubicoon van Anderlecht houdt vol dat het zijn broer was die zijn account op een goksite nog steeds gebruikte. Volgens de 35-jarige speler van Anderlecht was zijn lidmaatschap op die betreffende site nog niet veranderd van naam.

23-10-2013: Anderlecht-PSG 0-5:

https://www.youtube.com/watch?v=etdEIGnIHlY

Celstraf

Deschacht zat overigens de hele wedstrijd op de bank, maar het akkefietje kan hem een boete tot 600.000 euro opleveren. Zelfs een gevangenisstraf tot vijf jaar is niet ondenkbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ontslag voor keeper die op zijn eigen duels gokte
Sluiten