Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse honkballers zijn Europees kampioen

Het Nederlandse honkbalteam is zondagavond Europees kampioen geworden. Zij versloegen Spanje met 3-2 in Hoofddorp.

Al vroeg in de wedstrijd lukte het de Nederlanders om op een 2-0 voorsprong te komen tegen Spanje, dankzij punten van Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt. Daarna kreeg Oranje het moeilijk: in de zesde inning had Spanje alle honken bezet.

Homerun

Door een homerun van Jesus Fernando Martinez kwam Spanje op gelijke hoogte. Die stand bleef staan tot het einde van de negende, en dus laatste reguliere inning. Er bleek slechts één extra inning nodig te zijn: in de tiende inning lukte het Yurendell de Caster om Nederland naar een Europese titel te slaan.

22e titel

Het is de 22e keer dat de Nederlandse honkballers Europees Kampioen zijn: een record. Oranje’s grootste concurrent is Italië. Sinds 1969 lukte het geen enkel ander land dan Nederland en Italië om de Europese titel te bemachtigen. Onze concurrent kwam dit toernooi echter niet verder dan een bronzen medaille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse honkballers zijn Europees kampioen
Sluiten