Johan van Boven
Johan van Boven Sport 22 sep 2016 / 09:10 uur

Mourinho legt schuld van misère United bij Van Gaal

Manchester United won woensdagavond in de League Cup weliswaar met 3-1 van Northampton Town, maar daarmee zijn de tegenvallende resultaten in de Premier League en de Europa League natuurlijk nog niet vergeten. De ploeg van José Mourinho staat in de competitie op de zevende plaats en Feyenoord was met 1-0 te sterk in het eerste groepsduel van het Europese troosttoernooi.

Volgens The Mirror heeft de Portugese manager tegen de mensen om zich heen gezegd dat de schuld voor een deel bij zijn voorganger Louis van Gaal ligt. Het strenge bewind van de Nederlander zou er voor hebben gezorgd dat de spelers niet meer zelfstandig kunnen nadenken op het veld. Ze kregen te veel opdrachten mee om zelf naar oplossingen te zoeken en dat moet Mourinho er nu uit zien te krijgen bij zijn selectie, vindt hij zelf.

Klagen

Verder was het systeem dat Van Gaal hanteerde alles behalve flexibel, waardoor de spelers nu in een soort dwangbuis zitten en moeilijk kunnen omschakelen naar een andere speelmethode. Volgens de Engelse krant zou Mourinho hebben geklaagd dat zijn team niet vooruit durft te voetballen, omdat Van Gaal een veel te behouden speelconcept heeft ingebakken.

Toch zal Mourinho ook bij zichzelf te rade moeten gaan. Zijn spelers vinden het maar niets dat The Special One hen in het openbaar bekritiseert. Zij kennen hun trainer als iemand die het altijd opneemt voor zijn ploeg en de spelers niet tot aan de sokken afbrandt. Spelers vinden Mourinho nog gemener en harder dan Sir Alex Ferguson, en die werd niet voor niets ‘haardroger’ genoemd, omdat hij regelmatig keihard in het gezicht van spelers stond te schreeuwen.

Mourinho haalde na de overwinning in de League Cup overigens stevig uit naar zijn criticasters. We hebben een slechte week gehad, maar sommige ‘voetbal-Einsteins’ hebben gelijk geprobeerd meteen maar mijn zestienjarige carrière teniet te doen. En ook de fantastische historie die Manchester als club heeft, wordt maar even terzijde geschoven. Er wordt alleen maar gekeken naar een slechte week die wij hebben.”

Daar kan een eind aan gemaakt worden als United zaterdagmiddag in eigen huis van regerend kampioen Leicester City wint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mourinho legt schuld van misère United bij Van Gaal
Sluiten