Johan van Boven
Johan van Boven Sport 21 sep 2016 / 08:30 uur

Mislukt schot redt leven voetbalfan met tumor

In voetbalstadions komt het regelmatig voor dat supporters voor aanvang van de wedstrijd rustig met elkaar staan te praten en onverwacht een bal tegen hun hoofd krijgen. Er daalt dan vaak een bulderend gelach van de tribunes, maar soms kan zo’n mislukt schot tijdens de warming-up van beide elftallen vergaande gevolgen hebben.

Zo moest de Deen David Nielsen direct naar de eerste hulp, toen er voor het duel tussen zijn geliefde Brønby IF en FC Kopenhagen een bal tegen zijn hoofd werd geschoten. Aanvaller Kamil Wilczek had zijn vizier nog niet helemaal op scherp staan.

Maar uiteindelijk leverde de mispeer iets moois op. Toen Nielsen werd behandeld, ontdekten de artsen namelijk een tumor in zijn hoofd. Hij kon tijdig worden behandeld, waardoor zijn leven is gered.

Operatie

Op Facebook bedankt Nielsen iedereen die hem heeft geholpen. „Hallo iedereen, ik ben degene die door een bal werd geraakt voor het duel met Kopenhagen. Ik wil graag de medische staf, beveiligers en supporters die snel hebben gehandeld bedanken. Jullie hebben mijn leven gered. Ik bleek een tumor in mijn hoofd te hebben en als Wilczek die bal niet op mijn hoofd had geschoten, was die waarschijnlijk nooit ontdekt. Ik word binnenkort geopereerd en zal jullie voor altijd dankbaar blijven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mislukt schot redt leven voetbalfan met tumor
Sluiten