Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 29 sep 2016 / 11:31 uur

Max zelfverzekerd: Slechte starts verleden tijd

Drie races op rij was Max Verstappen een van de favorieten voor het podium, maar steeds bij de start ging het mis en kon hij een hoge notering op zijn buik schrijven. Als gevolg van een probleem met de koppeling kwam de Nederlander niet weg bij de start.

„We hebben geprobeerd om alles te checken en ik denk dat we nu het antwoord gevonden hebben”, zegt de Nederlander die vrijdag 19 jaar wordt tegen De Telegraaf. Het probleem met de koppeling is volgens Verstappen in aanloop naar de Grand Prix van Maleisië opgelost. „We moeten het nog wel testen op het circuit om de koppeling goed stabiel te maken.”

Corrigeren

De Red Bull-rijder benadrukte nogmaals dat de slechte starts in Spa, Monza en Singapore niet zijn schuld waren. „Maar de inconsistentie maakt het lastig om te bepalen wat je moet doen.” In Singapore vertelde het team hem al voor het begin van de wedstrijd dat zijn start waarschijnlijk moeilijk zou gaan door het euvel. Verstappen: „Dat probeer je te corrigeren, terwijl je anders een normale start zou proberen te maken. Dat maakt eigenlijk je hele race lastig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max zelfverzekerd: Slechte starts verleden tijd
Sluiten