Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 2 sep 2016 / 06:54 uur

Malaise duurt voort bij Oranje

Wesley Sneijder grapte nog tegen Hans van Breukelen dat hij de onrust goed bij de spelers weg wist te houden toen de nieuwe technisch directeur Huis ter Duin bezocht waar de spelers en technische staf zich voorbereidden op het oefenduel tegen Griekenland en de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Zweden.

Spotlights

Maar na de wanvertoning in Eindhoven tegen Griekenland zorgden de spelers, ondanks alle onrust naast het veld, ervoor dat de spotlights weer op hen kwamen te staan. Tegen Griekenland, dat in de EK-kwalificatie nog onder de Faeröer Eilanden en in 10 duels maar 7 keer wist te scoren, verloor Oranje met 1-2, nadat het via Georginio Wijnaldum (na een prima actie van Vincent Janssen) nog wel op voorsprong kwam.

Fundering

In de 11 interlands onder Danny Blind, wist het Nederlands elftal maar 1 keer de 0 te houden. Sterker nog; in de 21 interlands die Oranje na het succesvolle WK in Brazilië speelde, kreeg het in 17 interlands een of meerdere doelpunten tegen. Alles valt of staat met een goede fundering. Daar is bij dit Oranje nog lang geen sprake van. Danny Blind heeft dan ook nog veel te doen, maar het is de vraag of hem die tijd gegund is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Malaise duurt voort bij Oranje
Sluiten