Johan van Boven
Johan van Boven Sport 21 sep 2016 / 11:53 uur

IJsland niet in nieuwe FIFA-game vanwege geldkwestie

We hadden de mannen met baard graag laten scoren. We hadden graag na afloop van een gewonnen wedstrijd op IJslandse wijze feestgevierd met de supporters. We hadden graag de wereld verbaasd met onverwachte overwinningen. Maar helaas, het nationale elftal van IJsland is niet toegevoegd aan het nieuwe FIFA-spel van EA Sports.

De fabrikant van computerspelletjes bood de IJslandse voetbalbond slechts 15.000 euro voor het portretrecht van het team dat verrassend de kwartfinale van het afgelopen EK haalde. Dat vond de IJslandse voetbalbond KSI een veel te laag bedrag.

Woedend

Er werd nog wel een tegenbod gedaan, maar dat werd afgeslagen. „De mensen op IJsland zijn woedend”, staat in een tweet van de voetbalbond.

IJsland begon het EK met een remise tegen de latere winnaar Portugal. Vervolgens werd er ook gelijkgespeeld tegen Hongarije en in de derde groepswedstrijd gewonnen van Oostenrijk. In de achtste finale waren de Vikingen te sterk voor Engeland en in de kwartfinale werd het sprookje een halt toegeroepen door het veel te sterke thuisland Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IJsland niet in nieuwe FIFA-game vanwege geldkwestie
Sluiten