Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 29 sep 2016 / 14:15 uur

Fans Newcastle ‘woedend’ na prachtige ontknoping

Tussen de tientallen Champions League- en Europa League-duels door werd er deze week ook gewoon een compleet programma in de Engelse Championship afgewerkt. Dinsdag en woensdag stond de tiende speelronde op het programma van het Engelse tweede niveau.

Het duel tussen de Premier League-degradanten Newcastle United en Norwich City werd er één om nooit te vergeten. Helemaal niet voor drie vrienden uit Swindon, maar daarover later meer. Newcastle, waar topcoach Rafael Benitez ondanks de degradatie van vorig seizoen gewoon aanbleef, keek tegen ‘The Canaries’ bijna de gehele tweede helft tegen een achterstand aan.

Zes uur

In de 94e minuut bij de stand 2-3 in het voordeel van Norwich besloten Newcastlefan Ryan en zijn twee vrienden om te vertrekken. De drie moesten nog zes(!) uur in de auto zitten voor de terugreis naar hun huis in Swindon. Na de teleurstellende wedstrijd hadden de drie geen zin om eerst nog een uur in de file te staan omdat ze de volgende dag weer vroeg moesten werken en dus besloten ze te vertrekken.

Waarschijnlijk de slechtste beslissing uit hun voetballeven. Want terwijl het drietal zonder oponthoud in één keer de snelweg opreed, gebeurde in St.James’ Park het onmogelijke. Newcastle maakte niet alleen de 3-3, maar ook nog de 4-3 in de krankzinnige 95e en laatste minuut. De drie vrienden werden door de BBC opgespoord en de totaal ontgoochelde Ryan kwam aan de telefoon. „Ik kan niet uitleggen hoe ik me nu voel. Dit kan je niet bedenken, dit is typisch Newcastle. Ik ben woedend over wat ze me aandoen.” Luister hieronder het hilarische verslag van Ryan op de BBC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Fans Newcastle ‘woedend’ na prachtige ontknoping
Sluiten