Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 13 sep 2016 / 12:33 uur

‘We moeten onze baby nu maar Romelu noemen’

Dat Everton maandagavond met 0-3 won bij Sunderland door drie doelpunten van de Belg Romelu Lukaku zal tot euforische taferelen hebben gezorgd bij twee gokkers in Engeland. Het tweetal mocht dankzij de eerste treffer van de Belg maar liefst 385.000 euro verdelen van wedkantoor Paddy Power.

Het kantoor beloofde de jackpot uit te keren als gokkers negen doelpuntenmakers in de vierde speelronde goed wisten te voorspellen. Twee deelnemers hadden al goed gegokt met rake treffers van Callum Wilson, Harry Kane, Dele Alli, Christian Benteke, Santi Cazorla, Jamie Vardy, Roberto Firmino en Diego Costa. Beide gokkers hadden ook ingezet op Lukaku die maandag speelde met Everton.

Het is goed voor te stellen hoe gespannen dat duo maandag voor de tv gezeten zal hebben en hoe groot de ontlading moet zijn geweest toen Lukaku na een uur spelen de score opende voor Everton. Het meest bizarre van het verhaal is eigenlijk nog wel dat Lukaku al 1139 minuten niet gescoord had voor de club uit Liverpool. Een half jaar geleden maakte de Belg zijn laatste treffer voor ‘The Toffees’.

UPDATE: Met reactie winnaars!

Eén van de winnaars Darrell, een medewerker van de luchtmacht uit Lincoln, geloofde niet dat hij had gewonnen toen hij gebeld werd. Darrel stond er op dat hij met Paddy Power zelf kon spreken. „Ik dacht dat ik in de maling werd genomen. Ik wist helemaal niet meer welke spelersnamen ik had ingevuld. Dus ik keek ook helemaal niet naar die wedstrijd van Everton maandag. Maar we hebben net een baby en ik denk dat ik het meisje nu maar Romelu moet noemen.”

Costa del Sol

De andere winnaar David, een bezorger uit Dunfermline, hoorde het goede nieuws op zijn vakantieadres aan de Costa del Sol. Hij landde in de rust van het duel van Everton in Spanje en zag nog net Lukaku scoren. „Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben een Manchester United-fan, maar ik zal de rest van mijn leven van Lukaku houden!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘We moeten onze baby nu maar Romelu noemen’
Sluiten