Hester Ramaker
Hester Ramaker Sport 10 sep 2016 / 07:45 uur

Brons voor baanwielrenner Arnoud Nijhuis in Rio

Weer een medaille voor Nederland tijdens de Paralympische Spelen! Baanwielrenner Arnoud Nijhuis heeft zaterdag de bronzen medaille gewonnen. Hij versloeg zijn Duitse tegenstander Erich Winkler in de troostfinale van de individuele achtervolging over 3000 meter in de klasse C1.

Het echte werk

Het is zijn eerste medaille ooit op een Paralympische Spelen. Maar nu komt volgens hem het echte werk: de kilometer tijdrit, zijn favoriete onderdeel. „De vrouwen uit ons appartement hebben mijn duimnagels oranje gemaakt. Als ik goud win op de kilometer, dan doen ze alle vingers.”

Tweede succes

Het is het tweede succes voor de Nederlandse baanwielrenners in Rio de Janeiro. Larissa Klaassen en pilote Haliegh Dolman veroverden al zilver op de kilometer tijdrit. In het Velodrome moesten de wereldkampioenen alleen het Britse koppel Thornhill en Scott voorlaten.

Verspringen

Marlène van Gansewinkel won een bronzen plak bij het verspringen. De 21-jarige atlete sprong 5.57 meter, goed voor een nieuw persoonlijk en nationaal record. Paralympic TeamNL heeft na twee wedstrijddagen één gouden, vier zilveren en zeven bronzen medailles gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brons voor baanwielrenner Arnoud Nijhuis in Rio
Sluiten