Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 5 sep 2016 / 18:04 uur

Betere motor moet Max Verstappen aan succes helpen

De Nederlander Max Verstappen kan vanaf de volgende race de coureurs van Mercedes nog meer in de nek gaan hijgen. Red Bull beschikt vanaf de volgende race namelijk over meer vermogen, want de wagens krijgen een kleine motorupdate.

Teambaas Christian Horner heeft bevestigd dat Red Bull Racing een paar nieuwe onderdelen mee zal nemen, terwijl Renault de motor verbetert: „De fabriek focust momenteel al op het volgende seizoen, dus het zullen vooral kleine dingen zijn”, stelt hij.

Grand Prix van Singapore

De Formule 1 gaat over twee weken verder in Singapore. Daar liggen normaal gesproken meer kansen voor Red Bull. Afgelopen weekend moest het team het doen met een vijfde en zevende plek. „Maar we zijn beter dan een jaar geleden”, nuanceert Horner. „We moeten nog steeds stappen maken om het gat te dichten, maar er komen nu een paar circuits aan die onze auto beter liggen.”

Die zevende plek in de Grand Prix van Italië was voor Verstappen. Na een slechte start knokte hij zich terug naar de zevende positie. De winst op Monza ging naar Nico Rosberg (Mercedes), die profiteerde van de mislukte start van zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betere motor moet Max Verstappen aan succes helpen
Sluiten