Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 12 sep 2016 / 08:34 uur

Australische rugbyspeler overlijdt na tackle

Een 28-jarige man uit Australië is om het leven gekomen bij een potje rugby in de plaats Murwillumbah. Grant Cook kreeg tijdens een amateurwedstrijd een tackle te verwerken. Hij stortte vervolgens in elkaar. Dat melden Australische media.

https://twitter.com/YahooNZ/status/775138002003562496

Geschokte reacties

Er werd geprobeerd om Cook te reanimeren. De 28-jarige speler werd nog wel overgevlogen naar Gold Coast University Hospital, waar hij in de nacht van zondag op maandag overleed. Een lijkschouwer zal onderzoek doen naar de precieze doodsoorzaak.

Zijn vrouw Colleen liet in een reactie weten dat Cook met zijn plotselinge dood „een enorm gat” in haar hart heeft achtergelaten. „Mijn prachtige man Grant is nu een engel die over ons waakt”, schreef ze op Facebook. „Het leven kan zo hard zijn. Ik weet dat al mijn familieleden, en vooral zijn ouders, pijn voelen in hun poging dit drama te begrijpen.”

Tragedie

Cook speelde namens de Murwillumbah Mustangs een wedstrijd tegen de Casino Cougars. Tegenover The Sydney Morning Herald liet Brian Rix, hoofd van de Northern Rivers Rugby League, weten geschokt te zijn door het incident: „Een normale rugbywedstrijd is uitgedraaid in een tragedie”, stelde hij.

De 28-jarige Cook laat zijn vrouw en twee kinderen achter.

Reageer op artikel:
Australische rugbyspeler overlijdt na tackle
Sluiten