Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 21 aug 2016 / 13:40 uur

Wevers mag vlag dragen tijdens sluitingsceremonie

Sanne Wevers zal zondag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen de Nederlandse vlag dragen. Dat heeft chef de mission Maurits Hendriks zondag bekend gemaakt. De turnster won goud op het onderdeel de evenwichtsbalk.

Wevers is een van negen Nederlanders die een gouden medaille in de wacht sleepte op deze Olympische Spelen. Naast het roeiduo Maaike Head en Ilse Paulis waren er individuele olympische titels voor Anna van der Breggen, Elis Ligtlee, Sharon van Rouwendaal, Ferry Weertman, Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe.

Drie troeven over

Er zijn nu nog drie Nederlanders die nog een medaille kunnen pakken. Abdi Nageeye (op de marathon), Rudi van Houts (mountainbiken) en Nouchka Fontijn (boksen). Laatstgenoemde is al verzekerd van een zilveren plak, maar kan deze nog promoveren tot een gouden.

Van der Breggen is deze Olympische Spelen sowieso de best presterende Nederlandse sporter. De wielrenster pakte goud in de wegrit en brons in de tijdrit. Daarmee is ze de enige Nederlander die meerdere medailles pakte in Rio de Janeiro. Zij komt echter niet in aanmerking voor het dragen van de vlag, aangezien ze alweer koerst op Europese wegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wevers mag vlag dragen tijdens sluitingsceremonie
Sluiten