Bianca Brasser
Bianca Brasser Sport 18 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Verwend nest? Meningen verdeeld over reactie Dafne

De een noemt haar een verwend nest en een slechte verliezer die een voorbeeld zou moeten nemen aan Epke Zonderland, een ander prijst haar juist dat ze voor niets anders is gegaan dan goud.

De meningen over de reactie van Dafne Schippers nadat ze zilver haalde op de 200 meter zijn verdeeld. In de nacht van woensdag op donderdag zagen heel wat Nederlanders live op tv hoe Dafne met een woedend gezicht een van haar hardloopschoenen op de grond smeet. „Ik kan absoluut niet blij zijn met zilver”, reageerde ze kort na de race. „Ik kan hier niet van genieten. Het is balen, ik kwam hier voor goud.”

‘Slechte verliezer’

Die reactie is een hoop mensen in het verkeerde keelgat geschoten. „Bah wat is Dafne Schippers een slechte verliezer zeg! Je hebt zilver wees blij daarmee!”, laat Suzan via Twitter weten. „Sorry hoor, maar wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Dus wees gewoon fucking blij met zilver”, tweet Bettie.

„Je schoenen wegsmijten, kinderachtig”, laat Sylvia als reactie op Facebook achter. „Slechte verliezer”, vindt ook Gre van der Velden. „Arrogant om al de gouden plak om je nek te hangen voordat je gelopen hebt. Ik heb genoten van de winnares, Schippers weer met twee benen op de grond, welkom terug op aarde.”

Begrip

Toch is het niet alleen gal spuwen online op de reactie van Schippers.

„Ik word ook kwaad als ik tweede word bij Mens-erger-je-niet, dus ik kan Dafne wel snappen: Neemt geen genoegen met minder dan goud #Topsporter”, slingert Michel ter Braak het internet op. Benjamin Westers vindt dat ook. „Al die jankerds op Twitter die vinden dat Dafne zich niet zo mag voelen, pleur toch op. Dat bepaalt ze zelf wel”, tweet hij.

Stem!

Wat vind jij? Laat het ons weten door te stemmen op onze poll.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verwend nest? Meningen verdeeld over reactie Dafne
Sluiten