Sophie Moerman
Sophie Moerman Sport 18 aug 2016 / 07:49 uur

Twijfels over verklaring zwemmers VS na overval

De Amerikaanse zwemmers Ryan Lochte, Jack Conger en Gunnar Bentz moeten voorlopig in Brazilië blijven. De Olympiërs worden opnieuw ondervraagd over een overval waar zij naar eigen zeggen het slachtoffer van waren.

Conger en Bentz zaten al op het vliegtuig naar huis, toen ze door agenten uit het toestel werden geplukt. Lochte, die maandag al was teruggevlogen naar de Verenigde Staten, moest op last van de politie weer terugkeren.

Gewapende overval

De autoriteiten hebben twijfels bij de verklaring van de drie zwemmers, die ze hebben afgelegd bij hun aangifte van een overval. Het trio zou afgelopen zondag zijn overvallen na een bezoek aan een nachtclub in Rio de Janeiro. De taxi waar Lochte en zijn teamgenoten in zaten, werden naar verluidt aangehouden door gewapende overvallers.

Twijfels

Volgens CNN zou de Braziliaanse politie echter twijfels hebben bij de verklaring van de drie, omdat hun mobieltjes en horloges niet zijn gestolen. Over het algemeen zijn dat juist de dingen waar overvallers naar op zoek zijn, omdat ze snel geld opleveren, en dus wil de politie de olympiërs nogmaals ondervragen. Het Amerikaanse zwemteam was al klaar met het toernooi en wilde net huiswaarts keren, toen de politie het vliegtuig betrad. Teamgenoot James Feigen was op de bewuste nacht ook in de taxi aanwezig, maar voor zover bekend is hij niet door de politie meegenomen.

Schande

In de Verenigde Staten wordt er schande gesproken over de aanhouding. Volgens Amerikaanse media zou de politie de verklaring in twijfel trekken om de reputatie van het door overvallen geteisterde land wat op te krikken. Lochte en zijn teamgenoten zouden erg geschrokken zijn van de aanhouding, en willen pas praten wanneer helemaal duidelijk is waarom ze van het vliegtuig zijn gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twijfels over verklaring zwemmers VS na overval
Sluiten