Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 22 aug 2016 / 13:28 uur

Teambaas Red Bull verwacht nog heel veel van Max

Max Verstappen heeft de verwachtingen van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner overtroffen in zijn eerste acht races voor de Oostenrijkse renstal. Na de zomerpauze, die Verstappen heeft benut om tijd door te brengen met zijn familie, staat komend weekend de Grand Prix van België op het programma.

Sensatie

„Vanaf het eerste moment dat hij in onze auto stapte, rijdt Max sensationeel goed”, aldus Horner tegen Motorsport.com. „Iedereen kan zien welke kwaliteiten hij heeft. En ik denk dat er nog veel meer aan zit te komen, want hij zal alleen maar groeien als hij meer ervaring opdoet.”

Relatie

De Engelse teambaas hoopt dan ook dat de Nederlander nog heel lang bij Red Bull zal blijven. Het huidige contract van Verstappen loopt tot en met 2019. „Dan is hij pas 21. Hopelijk kunnen we een omgeving creëren waar we het beste uit hem kunnen halen. Maar zoals met alles zal dat niet alleen maar afhangen van wat er op het circuit gebeurt, maar ook van de relaties binnen het team. Met Max en Daniel Ricciardo hebben we een van de meest opwindende coureursduo’s in de Formule 1 – als het niet het meest opwindende duo is. Uiteindelijk draait het erom wat zij op het circuit gaan doen. Op dit moment is de relatie nog pril genoeg dat er geen problemen zijn. Maar het is onvermijdelijk dat er iets zal veranderen als ze de komende twee of drie jaar tegen elkaar blijven racen. Maar als we daar open en eerlijk over blijven, dan zullen we om kunnen gaan met alle drempels die we tegen zullen komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Teambaas Red Bull verwacht nog heel veel van Max
Sluiten