Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 13 aug 2016 / 06:30 uur

Rio 2016: Programma Nederlanders dag 8

De Olympische Spelen zijn in volle gang. Wil je niets missen van onze Nederlanders? Metro zocht voor je uit wie er allemaal in actie komen.

Golf

Vanaf 12:30 uur gaat de derde ronde van het golfen van start. Namens Nederland komt Joost Luiten in actie. Luiten gooide tot nu toe nog geen hoge ogen, maar deed het vrijdag al wel iets beter dan de dagen ervoor. De Nederlander noteerde zeventig slagen, één onder het baangemiddelde. Hij zit nu bij de eerste dertig.

Badminton

Badmintonners Selena Piek en Eefje Muskens treden om 13.00 aan tegen Japan. De twee wonnen al van India en Thailand en zijn daarom verzekerd van een plek in de kwartfinale. De partij tegen Japan zal ze minder makkelijk afgaan, want de Japanners staan bovenaan de wereldranglijst.

Om 20.55 mag Piek opnieuw badmintonnen, dit keer met partner Jacco Arends in de gemengde dubbel. Ze spelen tegen Amerika voor de eer, want ze zijn al uitgeschakeld.

Baanwielrennen

Elis Ligtlee gaat om 15.15 proberen een ronde verder te komen in de keirin. Niet veel later is het aan Jeffrey Hoogland in de sprint. Hij neemt het in de achtste finale op tegen Fransman Gregory Baugé.

Roeien

We gaan ook weer roeien. En wellicht zijn er medaillekansen. Om 16:06 trappen de vrouwen acht af in hun finale. Niet veel later om 16:27 is het de buurt aan de mannen acht om hun finale te roeien.

Hockey

Om 17.30 hockeyen de dames hun laatste groepswedstrijd tegen Duitsland. Een plek in de kwartfinales is overigens al zeker doordat de ploeg drie van de vier gespeelde groepswedstrijden wist te winnen. Alleen tegen Nieuw-Zeeland bleef men steken op een gelijkspel.

Zeilen

Op het water wordt het weer een drukke dag. Mandy Mulder en Coen de Koning varen drie races in de nacra 17. Rutger van Shaardenburg zeilt zijn laatste drie races in de laser en Pieter-Jan Postma komt twee keer in actie in de Finn. Anette Duetz en Annemiek Bekkering zeilen drie races in de 49er FX.

Voor Marit Bouwmeester valt om 20:05 de beslissing, zij zeilt haar laatste twee races in de laser radial. Ze staat momenteel tweede en maakt dus een goede kans op een medaille.

Schoonspringen

Uschi Freitag staat om 21.00 in de halve finale schoonspringen op de 3 meter plank voor vrouwen. Knap, want Freitag is de eerste Nederlandse schoonspringster op de Olympische Spelen sinds 1992. Ze kwalificeerde zich makkelijk. De jury vond geen van haar vijf sprongen uit de toon vallen en deelde steeds ruime voldoendes (7) uit.

Beachvolleybal

Om middernacht spelen Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer voor een plekje in de kwartfinales van het heren volleybaltoernooi. Mocht dat lukken, wordt het een Nederlands onderonsje in de kwartfinale. Ze spelen dan tegen het andere Nederlandse duo Nummerdor en Varenhorst.

Atletiek

Om 01:30 rent Liemarvin Bonevacia de halve finale van zijn 400 meter. In de eerste ronde legde hij het stuk af in 45,49 seconden. Dafne Schippers begint om 02:07 aan haar halve finale op de 100 meter. Het bereiken van de halve finale was voor haar, zoals verwacht, een koud kunstje.

Zwemmen

Ranomi Kromowidjojo kan haar titel op de 50 meter vrije slag verdedigen in de finale. Dat doet ze diep in de nacht om 03:03.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rio 2016: Programma Nederlanders dag 8
Sluiten