Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 15 aug 2016 / 03:34 uur

Rio 2016: Dit heb je vannacht allemaal gemist

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn in volle gang, maar veel wedstrijden vinden plaats in de nacht. Voor iedereen die zijn of haar slaap echt niet kan missen, zet Metro de hoogtepunten van afgelopen nacht op een rij.

Teleurstelling

Joost Luiten noteerde voor de derde dag op rij een ronde van zeventig slagen en kwam met 282 slagen uit op een gedeelde 27e plaats. Hij had zich veel voorgesteld van het olympisch toernooi, maar de Rotterdamse prof mengde zich geen moment in de strijd om de medailles. „Ik was niet mezelf dit toernooi. Ik was meer in gevecht met mezelf en dan red je het niet in dit veld.”

Net niet

Windsurfster Lilian de Geus heeft net naast een medaille gegrepen. De 24-jarige plankzeilster won de afsluitende medalrace en leek daarmee alsnog de sprong naar het podium te maken. Nadat alle tien deelneemsters echter over de finishlijn waren gegaan, bleek De Geus voor brons net één punt tekort te komen. Ze was als nummer zeven aan de afsluitende manche begonnen.

Heet potje

De Nederlandse handbalsters kunnen zich op gaan maken voor een confrontatie in de kwartfinale met gastland Brazilië. Het team van bondscoach Henk Groener verloor zondag de laatste groepswedstrijd met 34-38 van het nog ongeslagen Rusland en eindigde zo met vier punten als vierde in groep B. Bij rust was de stand 16-17. Oranje had zich vrijdag tegen Zweden al verzekerd van een plaats bij de laatste acht.

Ronde verder

Baanrenster Elis Ligtlee heeft zich zondag geplaatst voor de achtste finales van het sprinttoernooi. Ligtlee, zaterdag winnaar van het goud op het onderdeel keirin, versloeg in de eerste ronde de Chinese Gong Jinjie.

Laurine van Riessen verloor van de Duitse Kristina Vogel, de nummer drie van de WK in maart en tweevoudig wereldkampioene sprint. Van Riessen slaagde er ook niet in zich via de herkansingen voor de volgende ronde te plaatsen. Haar olympisch optreden zit erop.

Tweede

De Nederlandse volleybalsters zijn definitief als tweede geëindigd in hun groep. Als China dik van de Verenigde Staten had gewonnen was Oranje, dat zondag zelf van Servië won, nog eerste geworden. Dat was gunstig geweest met het oog op de kwartfinales. De nummers één van de poule treffen de nummers vier uit de andere poule. De andere kwartfinales worden bepaald bij loting.

En door

De Nederlandse hockeyers hebben een grote stap gezet naar de olympische eindstrijd. Oranje schakelde in de kwartfinales de kleurloze wereldkampioen Australië met fraaie cijfers uit: 4-0.

Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas zorgden Billy Bakker, Bob de Voogd en Valentin Verga voor een veilige voorsprong van 3-0 na een ruim half uur. Zij hadden in de voorgaande vijf groepsduels nog geen doelpunt gemaakt. Mink van der Weerden pikte in het vierde kwart met zijn trefzekere strafcorner ook nog een treffer mee. Hij staat nu al op acht goals in Rio.

Nederland speelt dinsdag in de halve finales tegen België, dat India, de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans, met 3-1 versloeg.

Finale bereikt

Atlete Sifan Hassan heeft zich zondag overtuigend geplaatst voor de finale van de 1500 meter. De wereldkampioene indoor eindigde in haar halve finale als tweede achter de Ethiopische wereldrecordhoudster Gezebe Dibaba. Haar tijd was 4.03,62, die van Dibaba 4.03,06.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rio 2016: Dit heb je vannacht allemaal gemist
Sluiten