Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 18 aug 2016 / 06:34 uur

Rio 2016: Deze Nederlanders komen in actie op dag 13

Dit zijn de Nederlanders die vandaag in actie komen op de Olympische Spelen in Rio.

Atletiek

Zowel de Nederlandse dames (om 16:20) als de heren (om 16:48) lopen de eerste ronde van de 4×100 meter estafette. In het kamp van de vrouwen bevinden zich Jamile Samuel, Dafne Schippers, Tasa Jiya, Marije van Hunenstijn, Tessa van Schagen en Naomi Sedney. Het mannenteam bestaat uit Churandy Martina, Solomon Bockarie, Giovanni Codington, Hensley Paulina, Dimitri Juliet en Joren Tromp.

Churandy Martina heeft ondanks zijn ijzersterke tegenstanders alle vertrouwen in de 200 meter. Hij loopt om 03:30 de finale.

Hockeyer Robbert Kemperman gebroken na verloren halve finale

Hockey

Helaas voor de hockeymannen wisten ze het niet te schoppen tot de laatste twee, ze verloren de halve finale van onze zuiderburen. Nu gaat het team van de bloedfanatieke Max Caldas de strijd om het brons aan met Duitsland. De wedstrijd start om 17:00.

BMX

Op de fiets hebben we het tot nu toe goed gedaan, wat kan Nederland op de BMX? Heel wat: Niek Kimman, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt plaatsten zich vrij gemakkelijk voor de kwartfinale, die donderdag om 18:30 te zien is. Zien we ze alledrie terug in de halve finale op vrijdag?

Zeilen

Hopelijk mogen Anneloes van Veen en Afrodite Zegers-Kyranakou vandaag om 18:05 wel hun medalrace zeilen in de 470-klasse. Woensdag was er te weinig wind, waardoor de wedstrijd verplaatst moest worden. Zilver of brons kan nog gehaald worden door het duo.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz gaan om 19:05 te water in de 49er FX Medal Race, zij maken geen kans meer op een medaille.

Handbal

De Nederlandse handbalvrouwen rekenden in de kwartfinale genadeloos af met gastland Brazilië. Ze kunnen een medaille al ruiken, maar eerst wacht ze nog hun tegenstandsters uit Frankrijk tegen wie ze het opnemen in de halve finale (20:20).

View this post on Instagram

Woopwoop, halve finale voor de handbaldames. Wij ruiken eremetaal! #nagenieten #teamnl

A post shared by TeamNL 🇳🇱 (@teamnlinsta) on

Beachvolleybal

Het duo Brouwer/Meeuwsen maakt zeker nog kans op een medaille. De Nederlandse beachvolleyballers strijden om 3:00 in het warme zand van Rio tegen de Russen om het brons.

Volleybal

China is de tegenstander van de Nederlandse volleybalsters die bezig zijn aan een ijzersterk toernooi. De dames staan te trappelen om aan hun halve finale te beginnen en weten zeker dat ze kans maken op goud. Maar eerst die Chinezen in de pan hakken om 03:15.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rio 2016: Deze Nederlanders komen in actie op dag 13
Sluiten