Hester Ramaker
Hester Ramaker Sport 17 aug 2016 / 08:20 uur

Rio 2016: Deze Nederlanders komen in actie op dag 12

Op dag 12 komen er uiteraard weer Nederlanders in actie op de Olympische Spelen in Rio.

Atletiek

Voor de tienkamp komen maar liefst twee Nederlanders in actie. Vanaf 14:30 uur kunnen we de acties van Pieter Braun en Eelco Sintnicolaas bekijken op de 100 meter. Daarna volgt voor beiden om 15:35 uur het verspringen. Gevolgd door het kogelstoten vanaf 17:15 uur en het hoogspringen vanaf 22:45 uur. Een drukke dag want in de nacht van woensdag op donderdag om 02:20 uur moeten de beide mannen nog aan de bak op de 400 meter.

Rio 2016: Deze Nederlanders komen in actie op dag 12
Pieter Braun tijdens het EK. Foto: ANP

Sifan Hassan, die in de nacht van dinsdag op woensdag naast een medaille op de 1500 meter greep, komt nog in actie op de 800 meter voor vrouwen vanaf 16:09 uur. Collega Dafne Schippers plaatste zich vannacht voor de finale van de 200 meter. Deze wordt in de nacht van woensdag op donderdag gerend om 03:30 uur.

Churandy Martina moet ook aan de bak op de 200 meter. In de nacht van woensdag op donderdag is hij om 03:16 uur aan de beurt om de halve finale te rennen.

Paardensport

De Nederlandse mannen te paard mogen vandaag aan de finaleronde beginnen vanaf 15:00 uur. Ze gaan strijden voor een medaille als Nederlands paardensport team. Individueel gaan de mannen ook nog aan de slag om dezelfde tijd.

Worstelen

Jessica Blaszka gaat vandaag om 15:24 uur beginnen aan de achtste finale voor de vrouwen vrije stijl 48 kilogram tegen de Verenigde Staten. Als ze wint, worstelt ze later woensdag de kwartfinale, halve finale en hopelijk de finale later in de avond.

Hockey

De Nederlandse vrouwen komen om 17:00 uur onze buren Duitsland tegen op het hockeyveld. In deze halve finale strijden beide teams voor een felbegeerde plek in de finale. Deze wordt vrijdag om 22:00 uur gespeeld.

BMX

Merle van Benthem en Laura Smulders hopen vanaf 18:30 uur goed genoeg te fietsen om zich te kunnen plaatsen voor de halve finale. Deze wordt vrijdag om dezelfde tijd gefietst.

Ook de mannen Jelle van Gorkom en Niek Kimmann moeten aan de bak op de fiets. Vanaf 19:34 uur kunnen zij alle steun gebruiken.

Rio 2016: Deze Nederlanders komen in actie op dag 12
Merle van Benthem in Bakoe. Foto: ANP

Boksen

Nouchka Fontijn gaat om 20:15 uur de boksring in. Ze bokst dan tegen Savannah Marshall uit Groot-Brittannie voor een plek in de halve finale. Deze wordt vrijdag gebokst.

Genoeg sporters die de steun vanuit Nederland kunnen gebruiken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rio 2016: Deze Nederlanders komen in actie op dag 12
Sluiten