Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 15 aug 2016 / 22:40 uur

Oranje stuurt wereldkampioen Australië naar huis

De Nederlandse hockeyers hebben zondagavond in Rio de Janeiro een grote stap gezet naar de olympische eindstrijd. Oranje schakelde in de kwartfinales de kleurloze wereldkampioen Australië met fraaie cijfers uit: 4-0.

Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas zorgden Billy Bakker, Bob de Voogd en Valentin Verga voor een veilige voorsprong van 3-0 na een ruim half uur. Zij hadden in de voorgaande vijf groepsduels nog geen doelpunt gemaakt. Mink van der Weerden pikte in het vierde kwart met zijn trefzekere strafcorner ook nog een treffer mee. Hij staat nu al op acht goals in Rio.

Nederland speelt dinsdag in de halve finales tegen België, dat India, de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans, met 3-1 versloeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oranje stuurt wereldkampioen Australië naar huis
Sluiten