Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 10 aug 2016 / 10:20 uur

Ophanger Vermeerpop verdacht van doodsbedreiging

Ferdi T., de man die tijdens Ajax-Feyenoord ophef veroorzaakte door een ‘Vermeerpop’ op te hangen, wordt verdacht van bedreiging met de dood of zware mishandeling. Hij staat 2 augustus voor de politierechter, weet het Parool.

De Ajax-supporter hing de pop op nadat Kenneth Vermeer de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord maakte. De pop zorgde voor veel ophef, de actie werd verafschuwd en walgelijk genoemd. Naast de verdenking van bedreiging met de dood wordt de man ook verdacht van het beledigen van de keeper.

Ajax zelf heeft de supporter al eerder een stadionverbod gegeven. De club kreeg een boete van 10.000 euro omdat het niet tijdig genoeg zou hebben ingegrepen toen de pop werd opgehangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ophanger Vermeerpop verdacht van doodsbedreiging
Sluiten