Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Sport 9 aug 2016 / 15:40 uur

Oma sterft als kleinzoon brons wint in Rio

Het ene moment is de Thaise gewichtheffer Sinphet Kruaithong op de Spelen van Rio nog door het dolle heen vanwege zijn bronzen medaille, het volgende moment krijgt hij vreselijk nieuws te horen van het thuisfront.

Kruaithong vierde zijn bronzen medaille in de klasse tot 56 kilogram uitbundig in de sporthal, maar al na de podiumceremonie volgde de ontnuchtering. Zijn 84-jarige oma – die de wedstrijd thuis voor de televisie had gevolgd – was overleden aan een hartaanval. De emoties werden haar te veel, schrijft Bangkok Post. Helaas mochten de pogingen om haar te reanimeren niet baten.

Fanatiek aanmoedigen

Alsof dat allemaal nog niet pijnlijk genoeg is, gaf de oudere vrouw vlak voor haar dood nog een interview aan een plaatselijke televisieomroep. „Ik mis mijn kleinzoon en hoop dat hij successen behaalt in Rio”, zei ze. „Hopelijk brengt hij de gouden medaille mee naar huis. Ik zal hem in elk geval fanatiek aanmoedigen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oma sterft als kleinzoon brons wint in Rio
Sluiten