Daisy Heyer
Daisy Heyer Sport 14 aug 2016 / 15:45 uur

Olympisch zwemmer Lochte onder schot gehouden in Rio

Schokkend nieuws rondom de Olympische Spelen: de Amerikaanse olympisch zwemmer Ryan Lochte is onder schot gehouden op een feest in Rio. Dit meldt Fox Sports.

Lochte was samen met drie andere Amerikaanse teamgenoten uitgenodigd bij de Braziliaanse zwemmer Thiago Pereira, toen het beangstigende moment plaatsvond. Hij en zijn drie teamgenoten werden beroofd op de vroege zondagochtend. De 32-jarige zwemmer belde, volgens Fox Sports, meteen zijn moeder toen de overval had plaatsgevonden.

IOC ontkent

Hoewel het incident wordt ontkent door het internationaal comité van de Spelen en door Lochte’s coach, vertelde Lochte’s moeder een heel ander verhaal aan Fox. Later bevestigde zijn moeder ook nog aan USA Today dat Lochte wel degelijk op beangstigende wijze is beroofd, terwijl IOC zegsman Mark Adam aangeeft dat het in ieder geval absoluut niet waar is dat Lochte onder schot gehouden is. Wel is toegezegd dat het incident onderzocht gaat worden.

Lochte is de op-een-na beste olympische zwemmer aller tijden, na Michael Phelps. Hij won zijn zesde gouden medaille in Rio toen hij met zijn team deelnam aan de 4×200 meter vrije slag estafette mannen. In de 200m wisselslag individueel mannen werd hij vijfde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olympisch zwemmer Lochte onder schot gehouden in Rio
Sluiten