Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 3 aug 2016 / 12:50 uur

Olympiër verliest bijna 4400 euro door Pokémon GO

Kohei Uchimura verdedigt in Rio de Janeiro zijn Olympische titel op de meerkamp bij het turnen. De Japanner kan echter niet alleen maar bezig zijn met zijn sport, hij heeft ook wat afleiding nodig. Dus installeerde ook hij de populairste app van het moment op zijn telefoon.

Nadat hij Pokémon GO had geïnstalleerd, besloot Uchimura al Pokémon vangend het Olympische dorp te verkennen. Hij had er alleen geen rekening mee gehouden dat de app continu internet verlangt. Aangezien de mb’s er razendsnel doorheen gingen, liep zijn internetrekening hoog op.

Bij een half miljoen yen, omgerekend 4400 euro, ging er bij de provider een belletje rinkelen en trok de provider de gulzige mb-vreter na, zo weet The Independent. Toen de provider erachter kwam dat het om de Olympisch kampioen ging, werd de rekening kwijtgescholden. Uchimura zal zijn zoektocht buiten de wifizones waarschijnlijk wel staken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olympiër verliest bijna 4400 euro door Pokémon GO
Sluiten