Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 15 aug 2016 / 00:15 uur

Oezbeekse turnveterane (41) gaat nog vier jaar door

De Oezbeekse turnveterane Oksana Tsjoesovitina weet niet van ophouden. De 41-jarige gymnaste deed in Rio de Janeiro mee aan haar zevende Olympische Spelen, en kondigde zondag na afloop van de finale op het onderdeel sprong doodleuk aan dat ze doorgaat tot Tokio 2020. „Ik was niet helemaal tevreden met mijn prestatie, dus wat doe je dan. Dan ga je door”, zei ze na haar zevende plaats.

Haar besluit had ze overigens al voor de finale genomen, bekende ze later. „Toen ik vanmorgen opstond, wist ik het al. Ik beschouw het als een experiment; ik wil uitvinden hoe lang het duurt tot ik er genoeg van heb.”

Het is een vrij absurde gedachte dat een 45-jarige over vier jaar in Tokio de strijdt aanbindt met tienermeisjes. Ze heeft zelf een zoon van zeventien en menig turnster in Rio is jonger. Tsjoesovitina deed in 1992 in Barcelona voor het eerst mee aan de Spelen en toen won ze goud met de ploeg van de voormalige Sovjet-Unie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oezbeekse turnveterane (41) gaat nog vier jaar door
Sluiten