Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Sport 22 aug 2016 / 13:20 uur

Neymar woest op fan tijdens ereronde

Neymar kon zich zaterdagavond eindelijk dé man van het Braziliaanse nationale elftal noemen. Met een schitterende vrije trap en de beslissende strafschop haalde de sterspeler de gouden medaille binnen voor het voetbalteam op de Olympische Spelen. Toch zocht Neymar tijdens de ereronde de confrontatie op met een fan.

In een Instagram-video is te zien hoe Neymar woedend reageert op iemand op de tribune en hoe hij door bewakers moet worden tegengehouden.

View this post on Instagram

Esporte: A @revistaceara teve acesso com exclusividade ao vídeo que mostra Neymar Jr. reagindo a críticas de um torcedor, depois da conquista do inédito ouro olímpico, ainda dentro estádio. "Vai tomar no c…, aqui é Brasil porra", disse o jogador alterado e exaltado. Já Galvão disse que "Neymar tem todo o direito de desabafar como quiser nesta hora”. Qual a sua opinião? #neymar #neymarjr #futebol #rio2016olympics #olimpiadas2016 #esporte #selecaobrasileira #ouroolimpico #brasil #ceara #fortaleza #noticias

A post shared by Revista Ceará® (@revistaceara) on

Veel kritiek

Het Braziliaanse voetbalteam kreeg veel kritiek te verwerken gedurende het toernooi. Neymar zou volgens voormalig international Zico aanvoerder onwaardig zijn en de spelers zouden zich niet professioneel genoeg gedragen.

Mede daarom besloot Neymar na afloop van de finale dat hij geen aanvoerder meer wil zijn bij het nationale elftal. Met het behalen van de gouden medaille in Rio de Janeiro verloste Brazilië zich van het nationale trauma dat was opgelopen tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in 2014, toen de Brazilianen voor eigen publiek met 7-1 werden vernederd door Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neymar woest op fan tijdens ereronde
Sluiten