Remco Visser
Remco Visser Sport 1 aug 2016 / 21:00 uur

Napoli lijft Ajax-spits Milik definitief in

Arek Milik vertrekt definitief naar het Italiaanse Napoli. Het management van de Poolse spits van Ajax bevestigde maandag dat het contract van vijf jaar is getekend.

https://twitter.com/ajaxdailydotcom/status/760195406093574144

Milik, die twee jaar voor Ajax speelde, zei zich vereerd te voelen. „Het is geweldig om deel uit te maken van een club met grote historie en met fans vol passie. Ik hoop hier iedereen gelukkig te kunnen maken.”

De zaakwaarnemers van Milik spraken in een eerste reactie van zware onderhandelingen. „Maar het eindresultaat is positief. Napoli bleef aandringen. Dat bewijst dat ze in Arek een zeer belangrijke speler zien. Dat heeft voor ons de doorslag gegeven.”

Winst

Naar verluidt ligt het transferbedrag voor de 22-jarige Pool ruim boven de 30 miljoen euro. Ajax kocht de speler twee jaar geleden voor zo’n 3 miljoen van Leverkusen. In Napels is Milik binnengehaald als de opvolger van Gonzalo Higuain, die eerder voor nog veel meer geld naar de Italiaanse kampioen Juventus vertrok.

De afgelopen zomer speelde Milik met Polen op het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napoli lijft Ajax-spits Milik definitief in
Sluiten