Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 15 aug 2016
Leestijd: 4 minuten

Motto handbalsters: Schudden met die billen

In Rio, ver van huis, kunnen onze Olympiërs niet zonder muziek. Ter ontspanning, als oppepmiddel of ‘om even thuis’ te zijn. Vandaag Jessy Kramer, die met de handbalsters in de kwartfinale staat.

Platenspeler

Handbalster Jessy Kramer wordt vrolijk als ze Lucille Starr hoort. „Dat draaiden mijn ouders altijd, haha. Toen ik een klein meisje was, tilde mijn moeder me op en danste ze met me. Ik kan me dat nog goed voor de geest halen. Vooral die kinderstemmetjes die ‘nanana’ zingen op ‘Colinda’. Als ik het nu hoor, denk ik ‘vond ik dit écht leuk?’ Maar het is ook de herinnering die eraan gekoppeld is. Als ik haar hoor moet ik aan mijn jeugd denken. We hadden eigenlijk iedere dag wel muziek opstaan. Mijn ouders hebben een platenspeler, die gebruiken ze nog steeds. In de keuken staat een kast en daar staan aardig wat lp’s in. The Carpenters, Fleetwood Mac, The Mamas And The Papas, The Small Faces, Buddy Holly, Elvis, van de verzamelalbums uit de jaren 60 en 70.”

Op haar kamer had Kramer posters van The Spice Girls en The Backstreet Boys hangen. „Sporty Spice en Mel B. vond ik de leukste Spice Girls. Ik vind eigenlijk heel veel muziek leuk. Als we op vakantie gingen besliste mijn vader echter altijd wat er in de auto gedraaid werd. Ik vond het prima. Veel van die oude muziek vind ik nog steeds erg leuk. Laatst hadden we een toernooi in Bulgarije. In die hal werden er van die oude nummers gedraaid. Dat was erg grappig en ook heel gezellig.”

DJ Kramer

In de kleedkamer van de handbalsters zorgt Kramer voor de muziek. „Ik ben de dj. Met jeugdtoernooien had ik altijd wel muziek bij me. Ik heb dat nodig vlak voor een wedstrijd. Met het EK in 2007 zat ik met Yvette Broch achterin de bus en sindsdien is het routine geworden. We moesten allebei dezelfde nummers horen en dan waren we er klaar voor. De rest luisterde af en toe mee. Zo is het gegroeid. Een paar jaar geleden hebben we met zijn allen een boxje gekocht en sindsdien draaien we ook muziek in de kleedkamer. We vonden het namelijk ook niet leuk dat iedereen met zijn eigen koptelefoon opzat.”

Billen

Het moet volgens Kramer wel ‘meteen raak zijn’ wat er wordt opgezet. „We dansen graag. Er moet een beat inzitten, dus we luisteren vooral veel hiphop en r&b. Schudden met die billen, haha. De meeste meiden hebben gelukkig dezelfde smaak. En het moet hard, anders werkt het niet. Te zachte muziek in de kleedkamer is ontzettend irritant. Bij Vipers Kristiansand, mijn vorige club in Noorwegen, zorgde een Zweeds meisje voor de muziek. Maar dat deed ze niet zo goed. Vaak vergat ze het gewoon. Hopelijk verandert dat bij mijn nieuwe club Toulon St-Cyr, haha!”

Af en toe gaat ze naar concerten. „Laatst zijn we met het team naar Adele geweest in de Ziggodome. Dat was erg gaaf. Ik vind haar ook een leuk mens. Ze heeft een mooie stem en humor. Maar een echte concertganger ben ik niet. Volgens mij ben ik mijn hele leven maar naar drie concerten geweest. Als ik kan vind ik het wel leuk om een festivalletje mee te pakken. Lekker in de open lucht, zonnetje erbij. Maar dan wel voor een dag. Dat kamperen op zo’n vieze weide is niks voor mij. Het lijkt me niks om in de rij voor de douche te staan. Dit jaar ben ik met een paar meiden van het team naar ‘Amsterdam Open Air’ geweest en vorig jaar was ik op ‘A Day At The Park’ en het ‘Guilty Pleausure Festival’. Dat was erg leuk, haha. Of ik guilty pleasures heb? Genoeg. Captain Jack, Aqua, Def Rhymz, 2 Unlimited, 2 Brothers On The 4th Floor, noem ze maar op. Ik vind dat soort muziek ook heel erg lekker om keihard in de auto te draaien.”

De Top 5 van Jessy:

1. Miguel – Adorn

2. Chaka Demus & Pliers – Murder She Wrote

3. Emeli Sandé – Clown

4. Amos Lee – Keep It Lose, Keep It Tight

5. Andrea Bocelli – Con Te Partirò

https://www.youtube.com/watch?v=SqYG3f4PaWc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motto handbalsters: Schudden met die billen
Sluiten