Remco Visser
Remco Visser Sport 24 aug 2016 / 18:27 uur

Kruijswijk hard onderuit in Vuelta

Steven Kruijswijk is woensdag in de vijfde etappe van de Ronde van Spanje hard onderuitgegaan. De kopman van LottoNL-Jumbo lag in de slotfase van de rit op de grond. Op beelden was te zien dat de Brabander naar zijn sleutelbeen greep. Mogelijk heeft hij daar een breuk in opgelopen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Kruijswijk de Vuelta nog voortzet. De renner is volgens zijn ploeg met de medische staf naar het ziekenhuis vervoerd, waar een scan van zijn lijf wordt gemaakt.

Tankink

Volgens zijn ploeggenoot Bram Tankink is Kruijswijk in de slotfase op een ongemarkeerde paal geknald. ,,Ik zie hem naar links gaan en ineens een enorme klap”, meldde de renner op Twitter. ,,Onzichtbaar voor een aanstormend peloton.”

Kruijswijk was gestart als de troef van LottoNL-Jumbo in het klassement. De 29-jarige coureur eindigde eerder als vierde in de Giro, waar hij enkele dagen in de roze trui reed. In de Vuelta verloor hij in de eerste ritten al enkele minuten op de concurrentie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kruijswijk hard onderuit in Vuelta
Sluiten