Metro en ANP
Metro en ANP Sport 30 aug 2016 / 09:24 uur

Ook Van Basten vertrekt bij Oranje

Marco van Basten is tot uiterlijk de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van dit jaar – op 13 november tegen Luxemburg – assistent-bondscoach van Oranje. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend. Van Basten heeft aangegeven in gesprek te zijn met de FIFA over een voetbaltechnische functie bij de wereldvoetbalbond.

Het Nederlands elftal is onder leiding van bondscoach Danny Blind momenteel in Noordwijk in trainingskamp bijeen en speelt donderdag in Eindhoven een oefenduel met Griekenland. Dinsdag 6 september volgt het eerste WK-kwalificatieduel, uit tegen Zweden.

FIFA

In een mededeling van de KNVB laat Van Basten weten in te zijn voor een vertrek naar de FIFA. ,,De bond staat aan de vooravond van vernieuwing en hervorming van het voetbal en wil daarbij gebruik maken van mijn ideeën en opvattingen over zaken als spelregels, regelgeving en programmering. Ik vind dat een eervolle uitnodiging. Met Danny Blind heb ik afgesproken dat ik tot uiterlijk de laatste kwalificatiewedstrijd van dit jaar – Luxemburg uit – assistent blijf. Tenzij er voor die tijd een opvolger is gevonden”, aldus Van Basten.

Blind begrijpt de keuze van zijn assistent. ,,Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. Maar het is een functie die Marco op het lijf is geschreven. En hoewel het voor mij betekent dat ik op zoek moet naar een vervanger, gun ik hem deze mooie kans. Hij heeft in het verleden veel voor het voetbal betekend en kan via de FIFA van grote waarde zijn voor de toekomst van ons voetbal. Ik ken Marco voldoende om te weten dat hij zich 100 procent zal blijven inzetten voor Oranje.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook Van Basten vertrekt bij Oranje
Sluiten