Metro
Metro Sport 12 aug 2016 / 18:05 uur

Groen zwembad in Rio gesloten

Het zwembad van de schoonspringers is de afgelopen dagen veelbesproken, het water dat normaal blauw hoort te zijn kleurde namelijk groen. Vanochtend heeft de Olympische Organisatie de trainingen in het bad afgelast omdat het water te groen is.

Met man en macht wordt er nu aan gewerkt om het zwembad zijn originele blauwe kleur terug te geven. Ook in het zwembad voor waterpolo en synchroonzwemmen begint het water een vreemd kleurtje te krijgen en dat baart de organisatie in Rio grote zorgen.

Oorzaak nog niet duidelijk

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom het water groen is gekleurd, maar het zou te maken kunnen hebben met ondeskundig gebruik van chemicaliën. Volgens een woordvoerder moet het water enige uren stilstaan voordat het weer de juiste kleur kan aannemen. Schoonspringer Tom Daley schrijft op Twitter dat hij hoopt dat ze niet in al te slecht water hebben gezwommen en iets hebben overgehouden aan het groene water.

Volgens een woordvoerder moet het water enige uren stilstaan om weer de juiste kleur te kunnen aannemen. Het groene water zou te maken hebben met ondeskundig gebruik van chemicaliën.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groen zwembad in Rio gesloten
Sluiten