Johan van Boven
Johan van Boven Sport 16 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Gouden Sanne Wevers: Epke heeft mijn ogen geopend

De naam van Epke Zonderland viel maandagavond opvallend vaak in het Holland Heineken House. Hij was vier jaar geleden in Londen de eerste Nederlandse turner ooit die op een individueel onderdeel olympisch kampioen werd.

„Daarmee heeft Epke mijn ogen geopend”, aldus Sanne Wevers, die in Rio de Janeiro op de balk het goud binnensleepte. ,,Iemand moet het een keer als eerste doen. Hij liet zien dat het überhaupt mogelijk is als Nederlander. Ik train met hem in dezelfde hal, dus ik heb goed naar hem gekeken en geluisterd.”

Het geheim van de smid is volgens de turnster vrij eenvoudig. „Gewoon een zo moeilijk mogelijke oefening turnen, haha. Dan heb je natuurlijk nog een heel traject voor de boeg voordat je mee kunt met de top. Vorig jaar werd ik tweede op het WK en vanaf dat moment ben ik nog meer naar Rio gaan toewerken. Nóg meer trainen, nog meer moeilijkheden in de oefening. Dan is het heel gaaf als het uiteindelijk lukt.”

Grappig

Ze wordt inmiddels al de vrouwelijke Epke Zonderland genoemd. „Dat vind ik wel grappig. Ze zeggen dat mijn leven nu gaat veranderen. Voorlopig laat ik alles maar over mij heen komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gouden Sanne Wevers: Epke heeft mijn ogen geopend
Sluiten