Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Sport 14 aug 2016 / 07:25 uur

Gary Lineker houdt woord, presenteert in onderbroek

We moesten even wachten, maar uiteindelijk heeft BBC-presentator Gary Lineker zich toch aan zijn belofte gehouden. De oud-voetballer en presentator zei in december vorig jaar namelijk op Twitter dat hij bij een landstitel voor Leicester de eerste aflevering komend seizoen van Match of the Day in zijn onderbroek zou presenteren.

Toen dat ook echt gebeurde, was het maar afwachten of de Brit het ook echt ging doen. Toch heeft Lineker zijn woord gehouden: zaterdagavond presenteerde hij het programma Match of the Day in zijn onderbroek. Zoals beloofd.

Het valt te betwijfelen of de presentator het zelf leuk vond, maar de gasten en social media gebruikers konden er zeker om lachen. Om hem een hart onder de riem te steken, ontving hij ook wat steun. Bijvoorbeeld van de Malpas Cricket Club‏ die de show uit solidariteit in hun onderbroek keken.

Lineker is geboren in Leicester en speelde bij de club tussen 1978 en 1985. Op Twitter leeft hij wekelijks hartstochtelijk mee met de uitzonderlijke prestaties van zijn oude club. Op de radio gaf hij toe dat er al gesprekken zijn geweest met de BBC over het presenteren in zijn onderbroek. „Ik heb ze al vaak gezegd: Zeg me dat ik het niet mag doen, alsjeblieft! Toen ik die tweet verstuurde in december wist ik dat er nul procent kans was dat Leicester de titel zou winnen.”

Bekijk het fragment hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gary Lineker houdt woord, presenteert in onderbroek
Sluiten