Constance van Amstel
Constance van Amstel Sport 11 aug 2016 / 11:37 uur

Floortje Dessing wil ieder jaar terug op de radio

Floortje Dessing reist voor haar supersuccesvolle tv-programma Floortje naar het einde van de wereld de hele aardbol over, maar dezer dagen zoekt de presentatrice het avontuur wat dichterbij huis. Speciaal voor het NPO Radio 2-programma De Supporterstour toert ze samen met radiomaatje Jeroen Kijk in de Vegte in een mobiele studio door Nederland op zoek naar supporters van en mooie verhalen over de Nederlandse atleten in Rio.

Schoolreis

,,Het is superleuk, net een schoolreisje”, vertelt Floortje als Metro een kijkje komt nemen in de tot mobiele studio omgebouwde touringcar. Deze woensdagochtend staat de bus in het Utrechtse dorpje Schalkwijk, waar de roots liggen van zowel volleybalster Robin de Kruijf als baanwielrenner Jan Willem van Schip. Steeds schuiven er mensen aan die aan de wieg van deze sportcarrières stonden.

In de bus zelf is het krap. Er wordt gewerkt, maar ook geslapen en vergaderd. In het keukentje staat Kijk in de Vegte achter een mengpaneel dat op een soort aanrecht staat, terwijl Dessing achter hem in een klein zithoekje de gasten interviewt. Collega’s lopen af en aan door de bus. Maar dat alles heeft geen invloed op Dessing. Het radiomaken gaat haar 15 jaar nadat ze er na een loopbaan als producer afscheid van nam, nog goed af. ,,Het is net als fietsen, je verleert het niet. En het lijkt ook wel op een tv-programma maken, alleen moet je de plaatjes er nu zelf bij vertellen.”

Elk jaar terug

De afgelopen jaren is ze vaak gevraagd om in te vallen op de radio, maar nooit was er tijd. Tot nu. ,,Dit jaar zei ik: de groeten, ik doe het gewoon. Ik heb mijn agenda ervoor schoongeveegd, al was dat lastig. Ik heb net twee zware reizen achter de rug – naar het Midden Oosten en naar de grens tussen Thailand en Birma – en hierna ga ik gelijk door naar arctisch Rusland. In januari begint er een nieuwe reeks van Floortje naar het einde van de wereld. Maar radio is zo leuk, het liefst zou ik vanaf nu standaard een keer per jaar iemand vervangen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Floortje Dessing wil ieder jaar terug op de radio
Sluiten