Hester Ramaker
Hester Ramaker Sport 21 aug 2016 / 12:00 uur

Excuses aan Brazilië van ‘beroofde’ zwemmer

De Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte heeft in een interview zijn excuses aangeboden aan „de eigenaar van het tankstation, de Braziliaanse politie, alle Brazilianen en de bezoekers en het personeel van de Olympische Spelen: het spijt me voor 110 procent.” De zwemmer bekent dat hij zijn verklaring over een beroving in een tankstation heeft overdreven.

Hij en drie andere Amerikaanse zwemmers kwamen in de problemen nadat de politie ontdekte dat ze tegenstrijdige verhalen vertelden. „Zonder mijn kinderlijke gedrag hadden we nooit in deze puinhoop gezeten. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me”, zegt Lochte in het interview.

Avondje stappen

De mannen verklaarden in eerste instantie te zijn beroofd bij een tankstation na een avond stappen. Gewapende mannen met politiepenningen zouden hen uit de taxi gedwongen hebben.

Op camerabeelden is echter te zien dat de mannen een wc aan het vernielen waren. Toen ze werden betrapt, werden ze onder schot gehouden en gedwongen de schade te vergoeden. „Het gedeelte over de gewapende overval was overdreven”, zegt Lochte. „Het enige dat we weten is dat er een pistool in onze richting werd gemikt en dat we geld moesten afgeven. Dat deden we en daarna zijn we gevlucht.”

Moeder

Waarom hij het verhaal heeft verzonnen, weet hij niet. Naar eigen zeggen was hij behoorlijk dronken. In eerste instantie probeerde de groep het incident stil te houden. Toen de moeder van Lochte het verhaal toch uit de doeken deed, dook de media er bovenop.

Daarop ondervroeg de politie de mannen. Het land kampt met veel criminaliteit en nam het verhaal over de beroving door agenten dan ook hoog op, uit vrees voor slechte reclame.

Lochte kreeg een boete van 10.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Excuses aan Brazilië van ‘beroofde’ zwemmer
Sluiten