Metro
Metro Sport 13 aug 2016 / 12:20 uur

EK wielrennen verhuist naar Bretagne

De Europese Wielerunie UEC heeft het EK wielrennen op de weg van volgende maand verplaatst. De wedstrijd vindt niet plaats in Nice, maar in Plumelec-Morbihan in Bretagne. Nice werd in juli getroffen door de terreurdaad op Promenade des Anglais en trok zich daarom terug als organisator.

Het Britse Yorkshire en de Italiaanse regio’s Trentino en Marche hadden zich ook als vervanger opgeworpen. Volgens de de UEC was de Franse kandidatuur het beste, gezien de korte voorbereidingstijd. Het EK wordt gereden tussen 14 en 18 september. Plumelex is bekend terrein voor wielrenners. De plaats verwelkomde de Tour al vijf keer en was drie keer organisator van het Frans kampioenschap wielrennen.

De Côte de Cadoudal is met 1,8 kilometer klimmen en een gemiddelde stijging van 7,8 procent de zwaarste klim van het parcours.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EK wielrennen verhuist naar Bretagne
Sluiten