Johan van Boven
Johan van Boven Sport 15 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Dorian van Rijsselberghe: Ik heb áltijd vakantie

Ontspannen als altijd stond Dorian van Rijsselberghe na zijn huldiging in het Holland Heineken House de pers te woord. Een van de vragen die op de gouden windsurfer af werd gevuurd was of hij binnenkort op vakantie gaat. „Vakantie? Ik heb altijd vakantie”, was het treffende antwoord.

Van Rijsselberghe is een fervent snapchatter en wie hem daar volgt, krijgt de indruk dat zijn leven een groot feest is. Geen stress, maar zo veel mogelijk ontspanning. „Ik heb vier jaar de tijd om me voor te bereiden op de Olympische Spelen, dus het hoeft allemaal niet zo verschrikkelijk snel. Ik probeer te genieten en uit te stralen dat ik dat doe.”

Tunnel

Een groot contrast met sporters die in een tunnel leven en in elk interview het woord focus laten vallen. Ter voorbereiding op de Spelen zetten zij alles opzij om op het juiste moment boven zichzelf uit te kunnen stijgen.

„Daarom heb ik niet voor zwemmen gekozen of een andere sport die binnen moet worden beoefend. Dan zou ik knettergek worden. Iedereen heeft zijn eigen manier om tot prestaties te komen. Relaxt doen is voor mij de juiste manier. Varen op het water, zonnetje erbij, de vrijheid. Heerlijk.”

Excellent

Maar dat wil niet zeggen dat hij met twee vingers in zijn neus de voorbereiding op Rio heeft afgewerkt. „Ik kan echt heel hard trainen. Wij varen maar twee uur per dag, maar dan moet alles wel excellent zijn. Elk puntje op de i moet kloppen. Details, details, details. Als je die blijft oefenen dan wordt het een gewoonte en ben je op de goede weg.”

De prolongatie van zijn olympische titel is voor Van Rijsselberghe extra speciaal omdat de wateren van Rio de Janeiro het strijdtoneel was. De sfeer in de miljoenenstad past perfect bij de op Texel geboren surfer. „En dan ook nog eens in een prachtige omgeving. De baai, het Christusbeeld, de suikerbroodberg, de stranden, noem het maar op. Elke dag was genieten. Diepe zucht in, diepe zucht uit en goed mijn ogen openhouden.”

Gezien zijn levenshouding verwachtte iedereen een waanzinnig feest in het Holland Heineken House. Dat kun je tenslotte wel aan een surfdude overlaten, toch? „De dj moet het meeste werk doen, haha. Hopelijk zet hij een paar goede platen op. Ik drink niet zo graag bier, maar ik ga wel een dansje doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dorian van Rijsselberghe: Ik heb áltijd vakantie
Sluiten