Johan van Boven
Johan van Boven Sport 7 aug 2016 / 07:20 uur

Dit is het gaafste stadion van de Spelen in Rio

Wat voor voetballers het heilige gras van Wembley is, is voor beachvolleyballers het heilige zand van de Copacabana. Het bekendste strand ter wereld is de bakermat van de sport, die het in Brazilië qua populariteit alleen moet afleggen tegen voetbal.

Dus waar anders strijden de beachvolleyballers om de medailles dan op de Copacabana, waar de prachtige Beach Volleyball Arena is neergezet. De tribunes aan de oostzijde van het stadion zijn bewust laag gehouden, zodat een groot deel van de toeschouwers tijdens de wedstrijd ook nog eens van de fascinerende branding kan genieten.

Vooral als een Braziliaans team in actie komt, wordt het gebulder van de golven overstemd door gejuich en gejoel uit het stadion. Buiten de poorten kijken liefhebbers zonder toegangsbewijs naar de grote schermen in het stadion om op die manier te kunnen proeven van het olympische feestje.

Fabelachtig

Het zand van de Copacabana, de zee en de bergen maken van de Beach Volleyball Arena een fabelachtige locatie om wedstrijden van het grootste sportevenement ter wereld af te werken. Metro neemt je mee naar het gaafste stadion van de Olympische Spelen in Rio:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is het gaafste stadion van de Spelen in Rio
Sluiten